4. Pečienky

Rezance s kuracou pečienkou

Suroviny :

Cestoviny – široké rezance

Asi 0,5 – O,7 kg  kuracích pečienok

 Soľ

1 dcl olej - alebo 3-4 lyžice domáca masť

1čl Červená paprika,

1čl čierne korenie

3-4 strúčiky Cesnak

 2 veľké cibule

0,5 čl rasca

Vegeta podľa chuti

 

Postup

Cestoviny vyvaríme v osolenej vode podľa návodu 

Na  panvicu si dáme tuk  a osmažíme cibuľu do zlatista potom pridáme cesnak a pražíme ešte chvíľu. Na tento cibuľový základ dáme kuracie pečienky a pražíme ich. Pridáme koreniny  a všetko zmiešame. Pozor - nepridávame soľ  - pečienky by stvrdli  a zhorkli. Soľ pridáme až na záver. Pečienky podlejeme trošku vodou asi 0,5 dcl. Pražíme asi 20 min. Potom zmes nalejeme na cestoviny, ktoré sme scedili a všetko spolu zmiešame. Môžeme ozdobiť petržlenovou vňaťou.