Suroviny:
3-4 kg bravčové rebrá – čerstvé- neúdené
6-7 stredne veľkých strúčikov cesnaku
Čierne korenie
Rasca mletá
Soľ
Červená paprika
Zemiaky - rovnako veľké
Maslo
Petržlenová vňať
Postup
Bravčové rebrá nakrájame na menšie kúsky tak aby sa nám vmestili na plech. Prešpikujeme ich strúčikmi cesnaku, ktoré sme dali na polovicu. Posypeme zmesou korenín - soľ, červená paprika, rasca a čierne korenie, podľa chuti .
Rebrá pečieme v rúre – elektrickej približne 1 hodinu pri teplote 170oC .
Zemiaky ošúpeme a dáme variť celé. Vyberieme a polejeme čerstvým maslom a posypeme petržlenovou vňaťou .
Upečené rebrá jeme spolu so zemiakmi a čalamádou – resp. inou prílohou podľa vlastného výberu. najchutnejšie sú, keď sa jedia holými rukami.
Odporúčanie: Rebrá takej kvality / dlhé rebrá od bravčového bôčika, mäsité / a takého množstva je vhodné dopredu si objednať, prípadne mať predajcu, ktorý vám mäso pripraví .