2. Rebrá

Rebrá  so zemiakmi

Suroviny:

3-4 kg bravčové rebrá – čerstvé- neúdené

6-7 stredne veľkých strúčikov cesnaku

Čierne korenie

Rasca mletá

Soľ

Červená paprika

Zemiaky - rovnako veľké

Maslo 

Petržlenová vňať

 

Postup

Bravčové rebrá nakrájame na menšie kúsky  tak aby sa nám vmestili na plech. Prešpikujeme ich strúčikmi cesnaku, ktoré sme dali na polovicu. Posypeme zmesou korenín  - soľ, červená paprika,  rasca a čierne korenie, podľa chuti .

Rebrá pečieme v rúre – elektrickej  približne 1 hodinu pri teplote  170oC  . 

Zemiaky ošúpeme a dáme  variť celé. Vyberieme a polejeme čerstvým maslom a posypeme petržlenovou vňaťou .

Upečené rebrá  jeme spolu so zemiakmi  a čalamádou – resp. inou prílohou podľa vlastného výberu. najchutnejšie  sú, keď sa jedia  holými rukami.

Odporúčanie:  Rebrá takej kvality / dlhé rebrá od bravčového bôčika, mäsité / a takého množstva je vhodné  dopredu si objednať, prípadne mať predajcu, ktorý vám mäso pripraví .